Skip to main content

Om Esvama

The Esvama story

Redan 2013 såddes ett frö som skulle bli Esvama, när Ted och Christopher träffades på förskolan där deras jämnåriga barn gick. Familjerna började snabbt umgås och de båda pratade ofta business. Tidigt kom de fram till att de hade samsyn i hur ett företag bör drivas, inte minst vad gäller kundservice, flexibilitet och effektivitet.

Ted hade lång erfarenhet från polymerbranschen och menade att om de bara omsatte sina tankar och idéer till handling så skulle de rätt snabbt kunna hitta sin plats på marknaden.

Snabb och stabil tillväxt

Och, med Christophers långa erfarenhet som egen företagare inom sälj, så föddes Esvama. Det fanns inget stort kapital att stoppa in i verksamheten, så lösningen var att sälja på provision den första tiden och de första affärerna gjordes på ett litet kontor på 16 kvadratmeter. Vid det laget hade Esvama bara ett fåtal leverantörer, men sakteligen blev de flera i takt med att affärerna ökade.

Verksamheten växte ur lokalerna och företaget flyttade till nuvarande adress, samtidigt som fler kollegor anställdes. De följande åren var tillväxten kraftig och företaget fick stegvis logistisk och administrativ förstärkning. Idag har företaget expanderat ytterligare med säljare i Finland, och planer finns på att även rekrytera fler säljare.

Rak kommunikation och korta ledtider

Hos Esvama är det alltid snabba puckar. Har man kommit överens om något dröjer det max upp till några timmar innan kunden har ett ordererkännande. Kunderna hålls alltid uppdaterade vid eventuella förseningar. På Esvama står vi alltid för vad vi lovar, och vi gör vårt yttersta för att kunden ska få sitt material på utlovad tid.

Resan med Esvama så här långt har varit väldigt lyckad, och de få hinder som klarats av under årens lopp har bara gjort företaget starkare. Planen är att fortsätta leverera samma höga kvalitet på material samtidigt som vi bibehåller den höga servicenivån. Det är så vi bygger en ännu större tillväxt under de kommande åren.

En oberoende, lokalt förankrad distributör av polymerer

Vår affärsidé

Esvama är en oberoende, lokalt förankrad distributör av polymerer. Vi hjälper stora och små företag så att de får rätt produkter till rätt pris, i rätt tid – samtidigt som de får tillgång till ett stort nätverk av europeiska och globala leverantörer.

Vårt löfte

Med hög serviceanda och kompetens ska vi tillgodose våra kunders krav och önskemål vid varje enskild tidpunkt. Våra kunder ska uppleva oss som snabba, smidiga och lättillgängliga.

Kontakta oss

Fågel Fenix väg 3
246 42 Löddeköpinge

Karta

Vi tar gärna kontakt med dig. Fyll i formuläret och beskriv ditt ärende kort, så återkommer vi inom kort över mail eller telefon.

Kontakt

Våra medarbetare

Försäljnings- & marknadsdirektör

Christopher Holtenfjord

christopher.holtenfjord@esvama.com
+46 70-731 52 97

Ekonomiansvarig

Ewa Fontaeus

ewa.fontaeus@esvama.com
+46 73-076 34 05

Logistikansvarig

Jörgen Jönsson

jorgen.jonsson@esvama.com
+46 73-067 89 71

Försäljningsansvarig, Finland och Baltikum

Heli Salomaa

heli.salomaa@esvama.com
+46 73-328 82 98

Esvama är stolta sponsorer

sponsorskap sponsorskap sponsorskap sponsorskap sponsorskap sponsorskap sponsorskap sponsorskap